Centrum

Onderwerpen die specifiek met het centrum te maken hebben staan op de agenda van deze werkgroep.

 

In het Dorpsplan Gorssel 2013-2017 zijn genoemd:

  • Verlevendigen van het Oldenhofpark.
    De werkgroep heeft een plan ontwikkeld, daar financiering voor aangetrokken en dat in het voorjaar van 2015 uitgevoerd. Er is een mooie jeu-de-boulesbaan gekomen met daaromheen een aantal speeltoestellen voor kleinere kinderen en zitgelegenheid. Er zijn een aantal spelersgroepen die van de baan gebruik maken. De plek heeft naast een buurtfunctie een belangrijke centrumfunctie, passend bij het regionale karakter van Gorssel. Mensen uit Gorssel en omstreken combineren een bezoek aan Den Oldenhof of de markt en het winkelen met een bezoekje aan het Oldenhofpark en de speelplek.
  • Verlichting Hoofdstraat: ook dit is inmiddels uitgevoerd. De gemeente heeft de spots in de houten masten vervangen en de oranje verlichting aan de overzijde is vervangen door verlichting in de zelfde kleur. De nieuwe armaturen bevatten regelbare LED-lampen. Het is een mooi geheel geworden.
  • Is er in Gorssel behoefte aan een plek voor zzp-ers, een bedrijfsverzamelgebouw?
    Is het Trefpunt daar geschikt voor of een van de leegstaande gebouwen in het dorp.

De problematiek van parkeren en verkeer samenhangend met het museum ligt niet bij de werkgroep maar het bestuur van de Dorpsraad i.v.m. de reeds bestaande contacten.
Onder ‘Organisatie’ is vermeld wie er deelnemen aan deze werkgroep.

 

Plaats een reactie