Recreatie & toerisme

RT300x225

OPROEP VOOR MEDEWERKERS ‘GORSSELS GOED’

‘Achterhoek Toerisme’ (zie https://achterhoek.nl/home) gaat, op wens en ontwerp van de Dorpsraad Gorssel, naar verwachting nog in de loop van dit jaar twee routes (in het centrum en rondom ons dorp) realiseren door het plaatsen van speciale bordjes, paaltjes enz. Deze routes leiden toeristen, maar zeker ook de eigen burgers jong en oud langs memorabele plekken. Deze plekken vertellen, ook digitaal, over bijzondere natuur, bezienswaardige gebouwen, historische gebeurtenissen etc. Dit nu in gang te zetten project stamt uit het Dorpsplan en is getiteld: ‘Gorssels Goed’. De projectgroep vraagt, wil het echt kunnen slagen, bij voorkeur al met enige spoedige ingang om enthousiaste medewerkers/vrijwilligers met organisatorische gaven maar ook zij die de begeleidende teksten en illustraties willen helpen samenstellen. Dick van Welzen, tel. 0650460376 en welzen@daxis.nl, verstrekt u gaarne verdere inlichtingen.

 

Recreatie en toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Gorssel. Met de komst van het Museum MORE wordt recreatie en toerisme nog belangrijker. Daar springt de werkgroep op in. Dat gebeurt in goede samenwerking met ondernemers (die ook in de werkgroep vertegenwoordigd zijn), het museum en andere organisaties actief met recreatie en toerisme.

Het TOP (Toeristisch Overstap Punt) moet een andere plek krijgen en de 11 verschillende bewegwijzerde routes moeten daarop aansluiten. De werkgroep zoekt een geschikte plek bij een bedrijf dat hier een bepaalde verantwoordelijkheid voor wil nemen.

Andere ideeën zijn: Beschreven wandelingen vanaf het museum, toeristische basisinformatie voor winkeliers, hotels, camping, B&B’s.

Onder ‘Organisatie’ is vermeld wie er deelnemen aan deze werkgroep.

 

Plaats een reactie